Ga direct naar de inhoud.

Stichting Band op Spanning op bezoek bij Carwash Westland

Band op Spanning!?

Medewerkers van ‘Band op Spanning’ komen namens BOVAG op 14 december a.s. naar Carwash Westland. Met behulp van professionele mobiele apparatuur wordt de bandenspanning van de auto’s gecontroleerd en worden de banden zo nodig opgepompt.

Autorijden is duur. Rijden met een te lage bandenspanning maakt het nog duurder. Net als op een fiets kost het dan namelijk meer energie om vooruit te komen. De auto verbruikt op jaarbasis 2 tot 5% meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe. Het is ook gevaarlijk, want de verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband. En dan hebben we het nog niet over de enorme hoeveelheid extra CO2 en fijn stof dat wordt uitgestoten als gevolg van het hogere brandstofverbruik.

Kortom, redenen genoeg om te zorgen voor goed opgepompte banden onder je auto. Toch rijden in Nederland 3,5 miljoen auto’s met een te lage bandenspanning. Dat is ongeveer de helft van het hele Nederlandse wagenpark! Die auto’s zorgen samen voor een verspilling van ca. 150 tot 400 miljoen liter brandstof, en zij stoten ca. 0,3 tot 1 miljoen ton extra CO2 uit.

Tijd voor actie!

Met de service ‘Band op spanning’ kan op concrete wijze een steentje worden bijgedragen aan een schonere en veiligere samenleving. De BOVAG ondersteunt dit initiatief en biedt alle bezoekers van Carwash Westland deze service kosteloos aan.

Hoe gaat het in z’n werk?

De servicemedewerkers spreken de automobilisten aan en vragen toestemming voor deze gratis actie. Daarna wordt direct de bandenspanning van de auto’s gecontroleerd en worden de banden zo nodig opgepompt tot de door de fabrikant geadviseerde spanning (bij normaal gebruik). Nadat onze medewerkers de service hebben uitgevoerd ontvangt u een ruitenwisserkaartje met daarop de oude en nieuwe bandenspanning. Ook de besparingen staan op dit kaartje.

Liever niet?

Onze servicemedewerkers zullen nooit ongevraagd aan uw auto komen. Mocht u geen gebruik willen maken van deze kosteloze bandenservice, dan kunt u dit uiteraard kenbaar maken bij de servicemedewerkers van Band op Spanning. U herkent onze medewerkers aan het blauwe overall en hesje met Band op Spanning op de rug.

Vragen en informatie

Kijk voor meer informatie op www.bandopspanning.nl.
Voor vragen kunt u mailen naar: info@bandopspanning.nl

« terug